Bezzeg az én időmben....

Bezzeg az én időmben....

A MOKKA  Modern Képzőművészeti Kreatív Alkotóműhely képzőművészeti gyerekfoglalkozásra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, játszani és alkotni vágyó 6-12 éves gyermeket a GYERMEKEK HÁZÁBA 2011. szeptember 24-től kéthetente szombaton 10 órától 12.30 óráig

Helyszín: GYERMEKEK HÁZA   9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. tetőtéri kézműves termek

Telefon: 96/518 032 www.gyhgyor.hu és www.mokka.org.hu, mokkagyor@gmail.com

Belépőjegy: 800 Ft/fő/alkalom

A 2011. év a család és a hagyományok éve, ezért alakítottuk a féléves foglalkozásaink témáját a nagyszülők és a korábbi generációk hagyományainak, szokásainak és életmódjának értékei felé. A családi kötelékek erősítésével, a generációk összekapcsolásával kívánjuk a gyerekekben felkelteni a vágyat, hogy érdeklődjenek a saját családi hagyományaik, a családi értékek után. Az ük-, déd és nagyszülők talán még olyan belátható távolságban vannak, mind a valóságban, vagy a fényképeken, mind pedig az emlékekben, tárgyakban, történetekben, hogy a foglalkozások elindítsanak egy olyan folyamatot, ahol a szülők, a nagyszülők és unokák együtt játszanak és alkotnak.

2011. szeptember 24. Régi gyerekjátékok
A nagyszülők játékai amelyek nem voltak tökéletesek, de mindegyik igazi és szeretni való volt. A vesszőparipától a rongylabdán át a társasjátékokig megpróbálunk egy magunk által kitalált játékot elkészíteni különböző anyagokból. Egy diavetítővel régi meséket mondunk egymásnak.

október 8.            Rétestészta – A Big Draw
A Nagy Rajzolás országos eseményhez kapcsolódunk Gyermekek Házával közösen. Hozzd el a nagyit is! A nagymama rétestésztája egy ipari hengerelt papír lesz, amelyen közösen rajzolunk és festünk. Téma: én és a családom.

október 22.            Montázs a fényképes ládából
Nosztalgiázunk a régi fényképek nézegetése közben! Régimódi történetek elevenednek meg, amikor különböző anyagokból és fényképekből kollázst és montázst készítünk, és mesélünk róla: Hogy teltek a napjaik. Mivel foglalkoztak. Hogy szórakoztak és dolgoztak elődeink.

november 5.            Gombok és gombolyagok
Hintaszékben hátradőlve, gombolyított és kötögetett a nagymama, mi is segítünk neki és a varródobozból, gombokat és színes gombolyagokat keltünk életre, varrunk, kötünk, ragasztunk, és a fonalból mesefigurák születnek a kezünk alatt.

november 19. A nagymama verseskönyve
A nagyi minden délután elővette a kedvenc kis verseskötetét és olvasgatott belőle. Mi is emlékkönyvet készítünk, amibe később gyűjthetjük a verseinket, emlékeinket.

december 3.            Adventi türelemüveg készítése
A karácsonyi várakozás hetében befőttes üvegbe készítünk emléktárgyakat. A  mindennapi életből vett jeleneteket, tárgyakat ki-ki saját maga választhatja meg és ehhez felhasználhat különböző természetes és mesterséges anyagokat.

december 17.            Régimódi karácsony
A régi képeslapokon üdvözletek az év legszebb és legmeghittebb ünnepére. A nagyszülők karácsonya és a mai családok karácsonya. Karácsonyfadíszek dióból, ezüst-arany papírból, ajándékok régi anyagokból.

 

Várunk szeretettel:

a MOKKA alkotócsoport művészei